Helyszín: Budapest V., Erzsébet tér
Tervezés: 2013
Átadás: 2014
Épület alapterület: 11.000 m2
Köztér: 11.900 m2
Belsőépítészet (Akvárium Klub): Somlai Tibor, Somlai Design Studio
Fotó: Zsitva Tibor (2014)

DíjakSajtó

ERZSÉBET TÉRI KULTURÁLIS KÖZPONT PROGRAMBŐVÍTÉSE

Az Erzsébet téri Kulturális Központ és park I. ütemének 2002-ben használatba vett terei mellett szerkezetkész állapotban maradt két koncertterem, az étterem, és egy 800 m2-es diszponibilis tér.

2013-ban indult a II. ütem megvalósítása és az I. ütemben átadott területek rekonstrukciójának tervezése, mintegy 11 000 m2-en. A szerkezetkész terek kialakítása során az új tervezési program szerint egy 1200 fős és egy 780 fős koncertterem mellett irodák, öltözők, konyha, raktárak, kiszolgáló terek valósultak meg, és a kapcsolódó belső terek is megújultak. A diszponibilis térben egy multifunkciós előadóterem, egy játszóház és ezek kiszolgáló funkciói kaptak helyet.

Az épület fölött elhelyezkedő 1 hektáros közpark teljes rekonstrukciója során az összes kültéri burkolatot és bútort lecserélték, felújították, a zöldfelületeket revitalizálták. Megújultak a medencék és szökőkutak is, új párásító berendezések épültek, és a térszervezés kisebb átalakításával több ülő- és pihenőfelület alakult ki a medence és a sétányok mellett, alkalmazkodva az elmúlt 10 évben kialakult felhasználói igényekhez.

#középület#kultúra#vegyes funkció#belsőépítészet#köztér#szabadidő